SALAM PERKENALAN

Welcome To My Personal Blog. Hanya titik-titik perkongsian disini. Terima kasih sudi baca ! Harap ilmu dapat disampaikan

Dari saya, jangan lupa "skodeng" tips perniagaan, motivasi, keusahawanan, kekeluargaan, penjagaan kesihatan dan review produk

1000 pekerja Petronas di buang kerja

2:31 PTG | Nazir Aziz
Hello guys, jangan hentam blog aku gara-gara tajuk diatas, sebab blogku divo suka hati aku lah...

Yup, isu ini dah diangap viral lah ni, al-maklumlah jika perkara yang melibatkan periuk nasi orang confirm menjadi tumpuan, tak payah nak cerita panjang, kat mana-mana website berita tempatan dah keluar pun cerita tentang Syarikat Petroliam Nasional Bhd ( Petronas)  telah mengurangkan 1000 pekerja dalam masa 6 bulan, kiranya ini adalah salah satu langkah penstrukturan semula organisasi tersebut, yang mana sebanyak 1000 jawatan akan dilupuskan dalam operasinya selaras pengumuman yang telah dikeluarkan oleh wakil syarikat tersebut.

Dalam satu kenyataan yang disiarkan di laman webnya, Petronas berkata penstrukturan itu bertujuan menjadikan syarikat “lebih berdaya dan fokus untuk menempuhi keadaan semasa industri mahu pun akan datang.”

Perkara yang mugkin telah dijangka, benda ini akan berlaku, ya lahkan minyak sudah semakin menurun, jadi paham-paham saja lah ya, kepada pekerja yang yang jadi mangsa tu, bersedialah daripada segi mental dan fizikal, bukan mudah nak terima berita-berita sebegini, tambahan pula, time zaman ekonomi yang tak berapa nak okay, lagipun time ni susah nak dapat kerja, nak berniaga pula bukan mudah, perlu berhadapan dengan situasi yang dianggap perlu berdiri di kaki sendiri, Jangan hentam blog aku, okay. Malas nak cerita panjang cuma nak menyampaikan maklumat, tapi yang pasti entri ini tak berapa nak berapi, mugkin belum dapat di viralkan, huhuhuhu, 

1000 pekerja Petronas di buang kerja
Kerugian keseluruhan Petronas bagi tempoh Oktober-Disember setinggi RM2.96 juta, dikaitkan dengan tindakannya mengurangkan aset ekoran kejatuhan harga Petroleum

Tiada ulasan: